De oprichters van Aldi, de gebroeders Albrecht, en de nazaten van Sam Walton, oprichter van Wal-Mart, behoren tot de rijkste dertig mensen op aarde. De lijst wordt ieder jaar gepubliceerd door het Amerikaanse zakenmagazine Forbes. 

Karl Albrecht (87) staat met twintig miljard dollar op de vijftiende plaats. Zijn drie jaar jongere broer Theo moet het met 2,5 miljard minder doen en staat dan ook vijf plaatsen later. De broers Albrecht bouwden de discountwinkel van hun moeder uit tot een wereldwijd imperium met zevenduizend vestigingen en een omzet van ongeveer 49 miljard euro. De heren kregen ooit een meningsverschil over het wel of niet verkopen van sigaretten. Sindsdien is Albrecht Discount in tweeën gesplitst. Theo voert het roer over Aldi Nord en Karl over het meer winstgevende Aldi Süd.

De kinderen van Sam Walton, founding father van de grootste retailer ter wereld Wal-Mart, hebben de erfenis met z’n vijven moeten delen. De familie houdt in de top dertig vijf plaatsen bezet. De rijkste is Jim Walton die met 16,8 miljard dollar de 23ste plaats bezet. Hij wordt gevolgd door zijn schoonzus en broer die de 24ste plaats delen met beide 16,7 miljard euro. De twee Walton zusjes Alice en Helen staan met respectievelijk 16,6 miljard dollar en 16,4 mil-jard dollar op de 26ste en 27ste plaats. Microsoft-medeoprichter Bill Gates is nog steeds de rijkste persoon ter wereld, met een geschat vermogen van 56 miljard dollar.