De consumptie van groenten en fruit is te laag in Nederland. Dat stelt voedingsdeskundige en persvoorlichter Patricia Schutte van het Voedingscentrum. Problematisch is volgens haar dat consumenten groenten en fruit zien als dure producten. Dat is ten onrechte. “Bij seizoensproducten is de prijs immers amper een issue”, meent Schutte. “Maar als je aardbeien wilt in de winter, dan zul je daar ook voor moeten betalen.”
Bovendien zijn groenten uit pot, blik of diepvries volgens haar gezonde, goedkopere alternatieven. Schutte vindt daarnaast dat groenten en fruit breder aangeboden zouden moeten worden om op die manier de consument extra te stimuleren tot aankoop. Volgens haar kan vooral de beschikbaarheid van groenten en fruit als tussendoortje sterk omhoog. “Waarom zie je zo weinig agf bij benzinepompen bijvoorbeeld? De trend is dat mensen steeds vaker tussendoor eten, dus moet je er ook voor zorgen dat groenten en fruit voldoende als snack worden gepresenteerd en aangeboden.”
‘Consument eet te weinig groente en fruit’
Gepubliceerd op 30 maart 2007 om 00:00
Reacties 0