Schuitema gaat Radio Frequency Identification (rfid) inzetten op de supermarktvloer. Het bedrijf voert tests met de nieuwe technologie uit bij de C1000 in Bergen op Zoom. Dat heeft een Schuitema-woordvoerster bevestigd tegenover Distrifood.

Schuitema test in de winkel onder meer de vervoersstroom en de temperatuurschommelingen van koelverse groente van leverancier tot winkelwagen. Het supermarktconcern hoopt door het inzetten van rfid efficiënter te kunnen werken en producten verser in de boodschappenkar van de klant te krijgen. De afgelopen jaren zijn al vaker tests uitgevoerd met de nieuwe techniek, waarbij goederen elektronisch worden gelabeld. De Jumbo in Almere was in de zomer van 2004 de eerste Nederlandse supermarkt waar rfid bij wijze van proef werd ingezet.

Schuitema heeft nog niet bepaald hoe rfid verder wordt toegepast. 'Het kan zijn dat we de test uitrollen naar meerdere winkels, maar eveneens dat we andere vormen van rfid gaan inzetten. Voornaamste doelstelling van Schuitema is het kennismaken met deze nieuwe techniek. We willen ontdekken wat rfid ons voor de toekomst kan bieden', aldus de Schuitema-woordvoerder.