Elektronicazaak BCC gaat klimaatneutraal ondernemen. Dit houdt in dat alle 43 vestigingen van het bedrijf klimaatneutraal gaan werken, dat 400 van de 1200 medewerkers zijn benoemd tot energieambassadeurs, dat 3,5 miljoen consumenten volgende week een folder met besparingtips ontvangen en energiezuinige apparaten in de winkel het predikaat ‘groene stekker’ krijgen opgeplakt.

Volgens de directie van het bedrijf is het tijd een concreet doel te stellen en klanten actief voor te lichten over het klimaat. BCC roept haar branchegenoten op dit voorbeeld te volgen door hun klanten energiebewust te adviseren en spoort leveranciers aan om meer energiezuinige apparatuur te ontwikkelen.

“BCC levert elektronica om het leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken”, aldus commercieel directeur Michiel de Haan. “Dit neemt niet weg dat wij ons als organisatie verantwoordelijk voelen voor onze leefomgeving en de bescherming van het milieu. Geïnspireerd door onder meer de rapporten van de Verenigde Naties en de film An Inconvenient Truth, waar we vorig jaar met bijna alle BCC-medewerkers naar toe zijn geweest, zijn we dit energiebesparingsproject gestart.”

Klik hier voor het complete persbericht