Intres, een van de grootste retailorganisaties in Nederland, kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. De retailorganisatie realiseerde in 2006 een nettowinst van 3,1 miljoen euro. In 2005 was dit 2,2 miljoen euro. Deze stijging is vooral te danken aan kostenbesparingen.

“Intres ligt goed op schema. De retailbranche veert voorzichtig op na jaren van matige economische omstandigheden",vertelt Oscar van den Ende, algemeen directeur Intres. "Die periode heeft Intres benut om de samenwerking met haar leden te versterken en efficiency te bevorderen. Intres ondersteunt haar ondernemers op vele fronten, zodat zij structureel tot rendementsverbetering kunnen komen. In 2006 is dat in veel gevallen uitgekomen.”

Van den Ende is zeer te spreken over de ontwikkeling van Livera. “Deze formule heeft een goede prestatie neer weten te zetten door tien procent marktaandeel te halen.” Ook de formules Intersport, Sleepy en Morgana hebben volgens de algemeen directeur ‘enorme progressie’ gemaakt. Ook sprak de directeur vol vertrouwen over de boekendivisie. Libris bleef stabiel en Blz. groeide met zeven procent. “Dit is een goede prestatie in een markt waar sterke concurrentie heerst om marktaandeel te veroveren”, aldus Van den Ende.

Intres is actief in sport, wonen, mode en boeken. De organisatie ondersteunt de diverse ondernemers in hun bedrijfsvoering. In 2006 telde Intres meer dan 1300 leden die zo’n tweeduizend winkels exploiteren.