Onnodig kankerverwekkende stof in voeding

De kankerverwekkende stof acrylamide zit nog steeds onnodig vaak en veel in ons voedsel. De VVD-fractie in de Tweede Kamer gaat daar vragen over stellen.

Acrylamide ontstaat als zetmeel wordt verhit. Het zit in aardappelproducten zoals chips en patat, maar ook in brood en ontbijtkoek. De fabrikanten kunnen de hoeveelheid verlagen door een nieuw enzym toe te voegen, maar dat gebeurt in Europa niet. In de VS wordt het enzym wel op grote schaal toegepast. In Europa zijn de regels rond acrylamide minder streng.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!