De franchiseformule Oil & Vinegar wankelt. Volgens de franchisenemers is de internationale groei van Oil & Vinegar door franchisegever Francisco Holding te snel ingezet zonder voldoende financiering. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Als gevolg van het geldtekort is het winkelconcept verwaarloosd, menen teleurgestelde franchisenemers die allen anoniem willen blijven. “Het assortiment wordt niet of nauwelijks vernieuwd. Onze klanten raken op ons uitgekeken. Er zijn grote strategische fouten gemaakt”, aldus een van de gedupeerde franchisenemers. Om de omzet en winst te stuwen, wilde een aantal franchisenemers hun assortiment uitbreiden, maar de franchisegever stak daar een stokje voor.

Uit gegevens van De Telegraaf blijkt dat er gesprekken zijn gevoerd met Hermans Retail Europe over een overname. Deze gesprekken liepen echter op niets uit waardoor Francisco Holding zich genoodzaakt ziet voorbereidingen te treffen voor het aanvragen van uitstel van betaling voor de Oil & Vinegar-formule, aldus De Telegraaf. Veel winkeliers hopen nu op surséance en dat de curator hen dan de mogelijkheid geeft zelfstandig door te kunnen.

Er zijn wereldwijd 78 vestigingen van Oil & Vinegar, waarvan dertig in Nederland. Al 65 winkels moesten hun deuren sluiten.