Gehandicapten houden kleine winkels open

Spar kondigde maandag aan dat het bedrijf het aantal kleine winkels de komende vijf jaar aanzienlijk wil verhogen. Spar heeft in deze markt wel een concurrent: de Buurtsuper Speciaal. De medewerkers in deze winkels zijn veelal mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap.

Enkele zorgaanbieders exploiteren de kleine winkeltjes volgens het concept Buurtsuper Speciaal. Meestal betreft het winkels in kleine dorpskernen. Door de inzet van de gehandicapten worden twee vliegen in één klap gevangen. De meestal laatste winkel van het dorp blijft behouden en gehandicapten krijgen zinvol werk.

Op dit moment zijn er acht winkels die op dergelijke wijze worden geëxploiteerd, aan het eind van het jaar zijn dat er mogelijk achttien. “Winst maken is niet onze doelstelling”, aldus Jan van der Meer van Talant, de Friese zorgaanbieder die het initiatief in 2003 startte. “Ons belangrijkste doel is om mensen met een beperking werk te bieden en dat een aantal hierdoor in een echte commerciële supermarkt aan de slag kan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!