VVO2 Retailcommunicatie heeft vorige week in de categorie Retail een SAN Accent gewonnen voor de campagne ‘Konmar wordt Jumbo’. De reclameprijs van de Stichting Adverteerderjury Nederland werd in Studio 21 te Hilversum uitgereikt aan Sander van de Gevel, creatief directeur van VVO2, en Ruud Huitenga, marketingmanager van Jumbo Supermarkten.

De bekroonde campagne ‘Konmar wordt Jumbo’ is een verzameling van twaalf openingscampagnes die consumenten duidelijk maakten dat twaalf Konmars werden omgedoopt tot Jumbo. In de campagne zijn veel verschillende mediakanalen ingezet; van buitenreclame tot krantenadvertenties en van tv-commercials tot promotieteams. De campagnes zorgden voor een omzetstijging (t.o.v. de Konmar situatie) van maar liefst 65 procent, dertig procent hoger dan verwacht.

VVO2, in september 2006 opgestart als gespecialiseerd retailcommunicatie bureau binnen de Verwegen Communicatie Groep, won met de campagne haar eerste grote reclameprijs. Jumbo Supermarkten, die dit jaar hun 100ste vestiging opende, won al diverse prijzen de afgelopen jaren, zoals Beste Supermarkt van Nederland. De SAN Accent is ook de eerste reclameprijs voor de populaire supermarktketen.

Klik hier voor het complete persbericht