Bol.com in tweedehands studieboeken

Studenten betalen jaarlijks veel geld voor studieboeken en dat kan stukken goedkoper. Dat vindt internetwinkel Bol.com. Vanaf donderdag biedt de verkoper van boeken, cd's, elektronische apparatuur en sinds kort tweedehands boeken, ook ruimte voor het aanbieden van tweedehands studieboeken.

Studenten kunnen hun gebruikte studieboeken op de website van Bol laten plaatsen. Het doel van de site is om studenten aan hbo-opleidingen en universiteiten een alternatief te bieden voor nieuwe studieboeken.

Volgens directeur Daniel Ropers van Bol.com is de vraag naar studieboeken enorm. “We schatten de waarde van de studieboekenvoorraad op minimaal 600 euro oplopend tot 2000 euro per student.” De markt voor tweedehands studieboeken staat echter nog in kinderschoenen en is daarmee erg duur. Meestal worden ze aangeboden via lokale prikborden op scholen en universiteiten, of via specialistische websites. Ropers: “Als studenten massaal hun studieboeken te koop zetten op onze site, kunnen ze het nieuwe studiejaar fors besparen op de aankoop van hun nieuwe studieboeken.”

Eerder dit jaar begon Bol.com met de verkoop van tweedehands boeken. De internetwinkel opende daarmee de aanval op bestaande aanbieders van gebruikte spullen, zoals Marktplaats en Speurders.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!