Uitstel voor omstreden spel Manhunt 2

Rockstar Games stelt de introductie van het omstreden computerspel Manhunt 2 voorlopig uit. Het spel werd afgelopen week in verschillende landen verboden vanwege het gewelddadige karakter.

De speler kruipt bij Manhunt 2 in de huid van een man die ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis, en wordt aangemoedigd op gruwelijke wijze mensen te vermoorden. Keuringsinstellingen in Groot-Brittannië, Ierland en Italië besloten het spel eerder deze week te verbieden.

In de Verenigde Staten, een van de belangrijkste markten voor de spellenfabrikant, wordt het spel alleen geschikt geacht voor volwassenen. Dat is voor Rockstar een desastreuze ontwikkeling, omdat de meeste grote winkelketens het spel daarom niet verkopen. Bovendien brengen consolefabrikanten Nintendo en Sony dergelijke spellen niet uit voor de Wii en de Playstation.

Het spel zou aanvankelijk op 10 juli verschijnen, maar Rockstars moederbedrijf Take-Two Interactive Software heeft besloten de introductie uit te stellen. Wat het bedrijf nu met de titel wil, blijft vooralsnog onduidelijk. Mogelijk zal Rockstar het spel aanpassen in de hoop het alsnog goedgekeurd te krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!