Bruna opent winkelketen op Second Life

Bruna zal als eerste retailketen ter wereld een winkelketen van enkele honderden winkels neerzetten in Second Life. De directie van de kantoorboekhandel geeft aan dat zij op zoek is naar nieuwe manieren om haar klanten te bedienen. Dit gebeurt door te innoveren in de winkelformule van 375  ‘echte’ winkels, aldus Hans Gelauff, algemeen directeur van Bruna. "Maar ook via internet. Second Life is een nieuwe belevingswereld en wij verwachten dat ook daar Bruna-klanten te benaderen zijn."

Volgens Martin Jacobs, Bruna ondernemer en ontwikkelaar van de virtuele winkelketen, zijn driedimensionale werelden niet meer weg te denken van internet: "Second Life is een wereld waar enorm veel te leren is. Je kunt er bouwen, handel drijven en programmeren. In samenwerking met de makers van de wereld, het Amerikaanse Linden Labs, is een Nederlandstalig boek met cd-rom verschenen over Second Life. Onze winkelketen gaat uitgerekend dit boek in Second Life verkopen. Dit betekent voor ons als Bruna het juiste product op de juiste plaats bij de juiste persoon op het juiste moment."

Klanten kunnen een willekeurige virtuele Bruna winkel binnenlopen waar zij het boek op de toonbank zullen vinden. Een simpele muisklik is voldoende om de bestelling verder af te kunnen handelen. De bestelling wordt vervolgens binnen enkele dagen thuisbezorgd of kan in een Bruna-winkel naar keuze worden afgehaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!