Wijn wint ten koste van bier en gedistilleerd

De totale consumptie van alcoholhoudende dranken is tussen 1980 en 2005 nagenoeg gelijk gebleven. Nederlanders drinken net als 25 jaar terug nog steeds iets meer dan honderd liter per persoon per jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.

Omgerekend naar liters pure alcohol drinkt de Nederlander tien procent minder dan in 1980: 7,8 liter in 2005 tegenover 8,5 liter in1980. Dat heeft vooral te maken met de verminderde populariteit van gedistilleerde dranken. Ook drinken we minder bier. De consumptie van wijn is wel fors gestegen.

Sterke drank heeft de afgelopen 25 jaar flink aan populariteit ingeboet. Sinds het begin van de jaren negentig is ook het biergebruik aan het dalen. Anno 2005 drinken we tien liter bier minder dan in 1990, maar nog altijd bijna tachtig liter per persoon per jaar. De groeiende populariteit van wijn compenseert de neergang van bier en gedistilleerd. In 2005 dronken Nederlanders ruim twintig liter wijn per hoofd, anderhalf keer zo veel als in 1980.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!