Ook natuurwinkels sluiten koelvak niet af

De 42 Nederlandse natuurwinkels negeren al drie jaar de oproep van twee milieudiensten hun koel- en diepvriesvakken af te dekken. Met een afdekking kan het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgas CO2 ongeveer dertig procent lager uitvallen. Maar de Natuurwinkels vrezen dat hun omzet hierdoor daalt. Dat blijkt uit een inventarisatie door de Volkskrant.

Ook supermarkten zijn niet bepaald happig op het zetten van een deurtje of glazen plaat in de koeling. De Raad van State buigt zich sinds eind juni over het conflict en zal half september bepalen of een deur voor het koelvak wordt verplicht. Als de milieudiensten deze zaak winnen, kunnen alle supermarkten in het land gedwongen worden hun koelvakken af te dekken

“Je zou zeggen dat aan ecologische supermarkten een energiebesparing van dertig procent goed is uit te leggen”, aldus de Milieudienst Amsterdam. “Maar ook zij weigeren de koelvakken van deuren te voorzien. “Deuren of platen remmen de verkoop en dat is nadelig voor de winkelier”, reageert de formulemanager van de Natuurwinkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!