Newway, producent van retailsoftware, bestaat dit jaar twintig jaar. Om dit te vieren, stelt de leverancier zijn retailsoftware een jaar lang gratis ter beschikking aan de ongeveer 400 Wereldwinkels en Fair Trade Shops in Nederland.

“Afgelopen jaar heeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel een onderzoek gedaan met de titel ‘Sturen op cijfers Wereldwinkels’. Hierin is specifiek gekeken naar de voordelen die de Wereldwinkels zouden kunnen behalen bij een optimale inzet van BlueRetail binnen de hele formule. Daaruit is gebleken dat ook de Wereldwinkels beter kunnen draaien met onze software. De Wereldwinkels en Fair Trade Shops hebben duidelijk behoefte aan goede automatisering, maar beschikken niet over het geld dat daarvoor nodig is”, zegt Tom Scharis, marketing manager van Newway. “Daarom leek het ons een mooi gebaar om deze winkels ter gelegenheid van ons twintigjarig bestaan de mogelijkheid te bieden om gratis van onze software gebruik te maken. Zo geven we de eerlijke handel een steuntje in de rug.”

De Wereldwinkels en Fair Trade Shops kunnen een jaar lang kosteloos licenties aanschaffen voor een complete, speciaal op de behoeften van de Wereldwinkels en Fair Trade Shops afgestemde oplossing voor retailautomatisering. Hiermee zijn de winkels niet alleen in staat om de kassaprocessen volledig geautomatiseerd en gestroomlijnd te laten verlopen, maar ook de administratieve verwerking van gegevens door FaiRSupport. Dit is de stichting die de winkelformules van de Wereldwinkels en Fair Trade Shops beheert.

Meer hierover lezen? Ga naar het persbericht.