De verkoop van dvd’s is de afgelopen anderhalve maand explosief gestegen. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau GfK Benelux dinsdag bekend heeft gemaakt. Volgens GfK is het aantal verkochte dvd’s met 25 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Er gingen ruim 3,8 miljoen dvd’s over de toonbank”, aldus Judith Manenschijn, analist bij GfK. Volgens Manenschijn is er een duidelijk verband te ontdekken tussen het slechte weer en de dvd-verkoop. “Hoe groter het temperatuurverschil met de warme zomer van 2006 is, des te hoger de dvd-verkopen dit jaar. Deze lijn laat zich één op één vergelijken. Nu de zwoele zomernachten uitblijven, lijkt de consument zich binnen op de bank te nestelen met een goede film”, aldus Manenschijn.

Niet alleen de verkopen van dvd’s zaten in de lift; opzienbarend zijn ook de verkopen binnen de muziekbranche. Voor het eerst sinds tijden pluste het aantal verkochte cd-albums met vijf procent in vergelijking met de afgelopen zeven weken vorig jaar.

Klik hier voor het persbericht