'Koelingen supermarkten te warm'

De koelkasten en diepvrieskisten in supermarkten zijn soms te warm. Dat meldt de Consumentenbond. Zes procent van de 589 onderzochte koelingen had een te hoge temperatuur. Jumbo en C1000 koelen bederfelijke producten als vlees, vis en zuivel goed. Winkels van Lidl, Plus en Natuurwinkel scoren het slechtst.

Bij de Natuurwinkels bleek dertien procent van de onderzochte koelschappen te warm, bij Lidl twaalf procent en ook bij Plus (acht procent) kan het stukken beter. Met name het vlees ligt bij Lidl te warm, aldus de test van de Consumentenbond. Ruim een kwart (26 procent) van de geteste koelingen met vlees bij de discounter was niet in orde.

De Consumentenbond bezocht bijna tweehonderd filialen van tien bekende supermarktketens. Uiteindelijk werd bij 34 koelingen (zes procent) een te hoge gemiddelde temperatuur vastgesteld. Ook werd gekeken of de verplichte thermometer in de koelingen lag. In een kwart van de gevallen was die onvindbaar of onleesbaar en nog eens 28 thermometers bleken defect. De Consumentenbond heeft de bevindingen aan de Voedsel en Waren Autoriteit gemeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!