Chippen nadert zijn einde

De chippas zal langzaam maar zeker verdwijnen. In verschillende steden is het binnenkort mogelijk om met de pinpas te betalen bij parkeerautomaten. "En als hij niet meer nodig is bij parkeren, dan is het gedaan met de pas, omdat het betalingsmiddel verder alleen in bedrijfskantines en voor snoepautomaten wordt gebruikt", stelt het Platform Detailhandel in het Algemeen Dagblad.

Twee van de drie fabrikanten die de markt van parkeerautomaten in handen hebben verwachten dat Nederland snel overstapt op pinparkeren, schrijft het dagblad. Schiedam plaatste onlangs de eerste acht en Amsterdam en Utrecht voeren ze volgend jaar ook in. Rotterdam onderzoekt de mogelijkheden.

Currence, het bedrijf dat achter de chippas zit, sluit zich daar in de krant bij aan en verwacht dat het betaalmiddel verdwijnt. “Nieuwe technologie heeft pinnen goedkoop gemaakt, waardoor klanten ook kleine bedragen kunnen afrekenen met hun pinpas”, aldus een woordvoerder van Currence. Volgens een woordvoerder van Vialis, dat parkeerautomaten levert, is de rol van de chipknip uitgespeeld. "Alle onderzoeken wijzen uit dat deze niet populair is." De Nederlandse Vereniging van Banken laat weten te zijn gestopt met het promoten van de chippas.

Chippen blijft met 164 miljoen transacties ver achter bij pinnen, met 1,45 miljard transacties. Wel werd er in 2006 twaalf procent meer gechipt dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!