Maandag 27 augustus opent Albert Heijn op het Zuidplein, in het WTC kantorencomplex te Amsterdam een nieuwe gemakswinkel. Deze vestiging past binnen de ambitie van Albert Heijn om de komende jaren fors te groeien met het aantal gemakswinkels. Het is de eerste AH to go-winkel op een kantorencomplex.

AH to go biedt klanten vers en gevarieerd eten en drinken voor onderweg, op het werk of thuis. De nieuwe winkel is de eerste vestiging van de gemaksformule die zich bevindt op een kantorencomplex. Paul Havinga, formulemanager AH to go: “Het Zuidplein/WTC is bij uitstek een locatie waar het draait om snelheid, dynamiek en gemak. Het gebied is nog volop in ontwikkeling. Zo groeit de zuidas naar zo’n 53.000 arbeidsplaatsen, passeren op het nabij gelegen station dagelijks 50.000 duizend reizigers en worden in het gebied volop woningen opgeleverd”.

Het is de 36ste vestiging van de gemaksformule. Dit jaar wordt het aantal gemakswinkels uitgebreid naar 40 locaties. De komende jaren groeit het aantal naar 100 Nederlandse vestigingen. AH to go is gevestigd op locaties met grote passantenstromen, zoals op trein- en metrostations, in drukke winkelstraten, op bedrijfsparken en in instellingen als bijvoorbeeld ziekenhuizen.