Manhunt 2 ligt in het najaar in de Verenigde Staten toch in de winkel. Het omstreden computerspel is dan beschikbaar voor Sony's Playstation 2 en Nintendo's Wii, maakte producent Rockstar onlangs bekend.

Doel van het spel is om te ontsnappen uit een psychiatrische inrichting en op uiterst gewelddadige wijze allerlei mensen te vermoorden. Vanwege het expliciete geweld werd het spel in Groot-Brittannië en Ierland verboden. In de Verenigde Staten werd het aanvankelijk uitsluitend geschikt bevonden voor volwassenen, waardoor het spel bij de grootwinkelketens niet verkrijgbaar zou zijn. Ook brengen Sony en Nintendo geen spellen uit die uitsluitend aan meerderjarigen verkocht mogen worden, zodat de beoordeling in feite neerkwam op een verbod.

Rockstar besloot daarop het spel aan te passen, in de hoop het spel alsnog goedgekeurd te krijgen. Dat is kennelijk gelukt: de Entertainment Software Rating Board (ESRB) heeft het spel nu het label Mature gegeven, waardoor het verkocht mag worden aan klanten vanaf 17 jaar. Of de aanpassingen ook gevolgen hebben voor het verbod in Groot-Brittannië en Ierland is nog niet duidelijk.