‘Witwas-supermarkten in Amsterdam’

Amsterdam verdenkt 28 kleine supermarkten in de binnenstad van banden met de criminele wereld. De winkels hebben veel personeel, maar nauwelijks klanten. Dat schrijft dagblad Het Parool naar aanleiding van uitspraken van wethouder Lodewijk Asscher van Financiën.

De 28 betreffende supermarkten openden het afgelopen half jaar. De winkels zijn volgens Asscher even ongewenst als belhuizen en smartshops. De wethouder pleit voor de bevoegdheid om dergelijke winkels bij voorbaat uit bepaalde gebieden te weren. Vooralsnog kan de gemeente alleen achteraf onderzoek laten doen door het zogeheten Van Traa-team.

De aanpak van criminaliteit in Amsterdam noemt Asscher een succes. Woningcorporatie Het Oosten heeft bijvoorbeeld via een dochteronderneming in totaal 83 panden verworven in het Wallengebied. Toch vraagt de Amsterdamse wethouder zich af of de overheid mede een 'criminele infrastructuur' in stand houdt. Met 85 coffeeshops, ruim vierhonderd 'ramen' en acht grote speelautomatenhallen wordt enorm veel geld verdiend. Als dat zo blijft, zal dit gebied doorgaan met criminele activiteiten te trekken, aldus Asscher.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!