Apple waarschuwt eigenaren van een iPhone tegen het unlocken van het mobieltje. De software van het mobieltje zou hierdoor beschadigd raken.

De gewilde iPhone wordt in de VS alleen verkocht met een abonnement bij provider AT&T. Door het toestel te unlocken proberen hackers dit verplichte abonnement te omzeilen. Volgens Apple kan de software waar de iPhone op draait  hierdoor beschadigd raken.

Maar dat is niet het enige probleem. De inbreuk op het exclusieve contract met AT&T noopt Apple er toe om een nieuwe softwareupdate uit te brengen die het unlocken van de iPhone moet tegengaan. De update was gepland zodat gebruikers van de iPhone toegang krijgen tot de populaire iTunes-website om mp3-tjes te downloaden. Aan de update wordt nu ook software toegevoegd waardoor aangepaste iPhones onbruikbaar worden. Apple wijst er op dat door het unlocken de garantie vervalt.

In de VS zijn al een miljoen iPhones verkocht, sinds de introductie in juni. Wanneer het toestel in Nederland op de markt komt, is nog onbekend.