‘Inperking koopzondagen laf en betuttelend’

Dat minister Van der Hoeven het aantal koopzondagen wil inperken, is laf en betuttelend. Met deze forse bewoordingen typeert Sjoerd Veenstra, directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), het voornemen van de minister van Economische Zaken paal en perk te stellen aan het aantal koopzondagen. Morgen beslist de ministerraad over hóe het aantal koopzondagen zal worden teruggedrongen.

De verdeeldheid over het kabinetsvoornemen is groot. “De koopzondag draagt positief bij aan de omzet en werkgelegenheid in de detailhandel”, aldus Veenstra. “Laten we een beetje zakelijk blijven, in plaats van vast te houden aan al die religieuze principes.” Veenstra krijgt bijval van oppositiepartijen VVD en D66.

Kleine winkeliers en MKB Nederland zien het voornemen van de minister echter als een geschenk uit de hemel. Vooral de ondernemers zonder personeel hebben zwaar te lijden onder de oprukkende koopzondag. “Het is verdringing van marktaandeel”, zegt Eus Peters, secretaris van de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland. “Brood dat op zondag in de supermarkt wordt gekocht vindt op zaterdag geen aftrek meer bij de bakker op de hoek.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!