Ahold treft schikking met ex-bestuurders

Ahold heeft een schikking getroffen met voormalig bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven en financieel directeur Michiel Meurs. Dat heeft het supermarktconcern vrijdag bekendgemaakt. De schikking heeft te maken met de rol die beide ex-bestuurders speelden in de boekhoudfraude waarin het concern verstrikt raakte.

Van der Hoeven doet afstand van alle vorderingen die hij tegen zijn vroegere werkgever had ingediend en betaalt Ahold vijf miljoen euro. De vorderingen van de ex-topman kwamen neer op een bedrag van meer dan 4,5 miljoen euro. Meurs betaalt Ahold 600 duizend euro en doet eveneens afstand van zijn vorderingen.

De arbitrageprocedures die beiden hadden lopen tegen Ahold zijn daarmee beëindigd. De schikking met Van der Hoeven en Meurs zijn tot stand gekomen zonder erkenning van aansprakelijkheid door beide ex-bestuurders, aldus Ahold.

Eind november dient in de Verenigde Staten nog een strafzaak tegen de voormalige bestuursvoorzitter van US Foodservice. Bij deze - inmiddels verkochte - dochteronderneming van Ahold bleek op grote schaal te zijn gefraudeerd met de verwerking van inkoopkortingen in de boekhouding. In 2003 bleek bovendien dat Ahold ten onrechte de volledige omzet van de Scandinavische supermarktketen ICA in de resultaten had verwerkt. De zaak ontpopte zich als de grootste boekhoudfraude in de Nederlandse geschiedenis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!