Fabrieken Unilever dicht door staking

Alle zes Nederlandse fabrieken van voedingsmiddelenconcern Unilever zijn in verband met een stakingsactie gesloten. De werknemers hebben het werk voor veertig uur neergelegd uit onvrede over de reorganisatieplannen van Unilever en vastgelopen cao-onderhandelingen. De vakbonden eisen van het concern een werkgarantie.

De productie werd rond 22.00 uur woensdagavond stilgelegd. In de Rotterdamse fabriek is de productie in de nacht van woensdag op donderdag afgebouwd, aldus Frans van de Veen van CNV Voeding. Het stilleggen van de fabrieken is volgens vakbondsman Marko Oudenaarden van FNV Bondgenoten "goed, netjes en massaal" verlopen. Hij zei dat de actiebereidheid 'waarschijnlijk 100 procent' is.

Dinsdag kondigde Unilever de sluiting aan van drie van de zes fabrieken in Nederland. Daarbij verdwijnen 474 banen. De bonden reageerden daarop geschokt. Lucas Vermaat van FNV Bondgenoten spreekt van 'afbraakplannen'. Volgens Unilever, dat in augustus al aankondigde in vier jaar tijd wereldwijd 20 duizend banen te schrappen, is sluiting de enige oplossing. De bonden geloven dat niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!