‘Alcoholgebruik jongeren hard aanpakt’

Breezers verdwijnen uit de supermarkt en jongeren onder de zestien die met drank over straat lopen worden strafbaar gesteld. Het kabinet wil harde maatregelen treffen om het alcoholgebruik door jongeren drastisch te verminderen. Dat meldt de NOS donderdag.

Het kabinet wil ook de happy hours en speciale prijsacties in cafés in de ban doen en reclames voor alcohol op radio en televisie mogen niet meer voor negen uur 's avonds worden uitgezonden. Voorts moeten politie en gemeente-ambtenaren de verkoop van alcohol aan jongeren veel strenger gaan controleren. Winkels die drank verkopen aan jongeren onder de zestien verliezen hun vergunning.

Uiteindelijk wil de regering dat in 2011 nog maximaal 62 procent van de jongeren tussen de 12 en 15 jaar alcohol drinkt. Nu is dat 82 procent. De maatregelen worden in november in de ministerraad besproken. De harde aanpak is een gezamenlijk initiatief van de ministers Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid, Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken en André Rouvoet (ChristenUnie) voor Jeugd en Gezin.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!