Selexyz verkoopt digitale boeken

Boekwinkelketen Selexyz gaat de verkoop van e-readers en digitale boeken testen. Directeur Matthijs van der Lely noemt de proef noodzakelijk, omdat 'de keten niet in de positie wil raken van de traditionele platenzaak'.

Begin volgende maand start Selexyz/BGN in enkele winkels met de verkoop van elektronische boeken en de daarvoor noodzakelijke afspeelapparatuur, de e-reader. De e-reader is een plat beeldscherm waarop teksten gelezen kunnen worden en dat overal mee naartoe genomen kan worden. De consument kunnen er boeken mee downloaden.

Het apparaat kost 650 euro. Voorlopig zijn alleen Engelstalige verhalen te downloaden, in totaal 25 duizend stuks. Sommige titels zijn gratis, andere kunnen tegen betaling afgeluisterd worden. Nederlandse titels moeten nog worden gedigitaliseerd.

Van der Lely noemt de digitale stap logisch. “Selexyz mort voorop proberen te lopen. Kijk naar wat er met de cd gebeurd is, met het downloaden van muziek, met iTunes. Je moet als boekwinkel mee, ook al zet je de bijl aan de wortels van je eigen bestel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!