Toch voorraadproblemen bij Unilever

Unilever komt toch in de problemen door de stakingen bij het bedrijf. Bij het voedingsmiddelenconcern liggen momenteel vijf van de zes fabrieken stil, waardoor het bedrijf later deze week vermoedelijk voor het eerst zonder voorraden komt te zitten. Dat heeft een Unilever-woordvoerder bevestigd tegenover vakblad Distrifood.

Het werk in de fabrieken in Loosdrecht, Delft, Vlaardingen, Rotterdam en Oss is volledig neergelegd uit protest tegen de aangekondigde sluiting van de drie eerstgenoemde fabrieken en het conflict rond de vorming van de nieuwe cao. Unilever gaf eind vorige week nog de garantie dat deze week geen lege schappen zouden ontstaan, maar die zekerheid kan het bedrijf niet langer geven.

“Op dit moment leveren we nog volledig uit, maar de kans bestaat dat we later deze week nee moeten verkopen”, aldus de woordvoerster. “Sommige voorraden slinken. We merken de effecten van de acties. De woordvoerster zegt niet aan te kunnen geven voor welke merken en producten de voorraadpositie het meest penibel is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!