‘Biologisch is echt gezonder’

Het consumeren van pittig geprijsde biologische voeding loont: ‘biologisch’ is echt gezonder dan reguliere voeding. Dit blijkt althans uit de eerste resultaten van het grootste wetenschappelijke onderzoek dat hieraan tot dusver is gewijd. Het vierjarige project Quality Low Input Food onder leiding van Newcastle University kost ruim zeventien miljoen euro, en is mede gefinancierd met Europees geld.

Hoewel de bevindingen pas over enkele maanden gepubliceerd worden, besprak hoogleraar en projectleider Carlo Leifert in de Britse media de eerste resultaten alvast. Die zijn verkregen door op diverse locaties in Europa beide methoden (biologisch en niet-biologisch) naast elkaar te gebruiken, zoals op een grote boerderij van 293 hectare bij Newcastle.

In Groot-Brittannië groeit de markt voor biologische voeding onstuimig. De Britten besteden hier intussen bijna drie miljard euro per jaar aan. Alle grote supermarkten hebben een uitgebreide lijn met biologische producten, die gemiddeld 30 procent duurder zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!