'Vraagtekens bij onderzoek naar groente en fruit'

De onderzoeksresultaten van de Consumentenbond, waarbij onder meer tomaten van verschillende supermarkten werden beoordeeld, zeggen LTO Glaskracht Nederland weinig. Het is volgens bestuurder Tiny Aarts niet duidelijk om welk type tomaten het ging, waar deze vandaan kwamen en of ze voldoende rijp waren op het moment dat ze werden geplukt.

De Consumentenbond stelde in een test vast dat de losse tomaten die zij bij supermarkten en natuurvoedingswinkels inkochten vaak smaakloos zijn. De organisatie oordeelt dat er in Nederland veel op uiterlijk wordt geteeld en dat de smaak daardoor op de achtergrond raakt.

Aarts vraagt zich af of het in de test om in Nederland geteelde tomaten ging. Dan maakt het zeker uit of het een tomaat uit het niche-segment betrof of een bulkproduct. Ook is het belangrijk te weten of de tomaten groen werden geplukt. De bestuurder vindt overigens wel dat tomatentelers tot een betere afstemming moeten zien te komen over de vraag wanneer hun tomaten worden geplukt en op welk moment ze in het schap van een supermarkt moeten komen te liggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!