Segway mag van minister de weg op

Minister Eurlings wil de elektrische step Segway toelaten op het fietspad. Hij gaat daarvoor toestemming vragen aan Brussel. De Europese Unie beschouwt de Segway nu als een niet-goedgekeurde bromfiets, waarmee niet op de openbare weg mag worden gereden.

De verwachte datum waarop de tweewieler wordt toegelaten is medio 2009. De minister volgt hiermee deels het advies op van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) over de Segway.

Toelating van de Segway op fietspaden en rijbanen is binnen de huidige Europese regelgeving nu nog niet mogelijk. Minister Eurlings zal daarom zijn voornemen om de Segway toe te laten, melden aan de Europese Commissie en de andere EU-lidstaten. Hij wil hun toestemming om van de Europese richtlijn af te wijken of de richtlijn aan te passen.

Eurlings staat alleen gehandicapten toe om de elektrische step ook op de stoep te gebruiken. Dat werd de laatste tijd al gedoogd. De minister zegt dat deze mensen niet in hun mobiliteit mogen worden beperkt. De Segway wordt aangedreven door twee motoren met oplaadbare batterijen. Hij kan maximaal 20 kilometer per uur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!