Veel klachten retailers over hoge heffingen

Nederlandse retailers beklagen zich over de hoge heffingen van de Kamers van Koophandel. Klachten gaan vooral over de verplichte heffingen voor het handelsregister, voorlichtingsprojecten en regiostimuleringen. Dat stelt de Raad Nederlandse Detailhandel (RND); zij eist dat de heffingen met ingang van 1 januari 2008 omlaag gaan met vijftig procent.

“Ondernemers hebben helemaal geen behoefte aan allerlei voorlichtingsprojecten en snoepreizen naar China en ander ongevraagde dingen van de KvK en willen daarom betalen op basis van het profijtbeginsel”, aldus RND-secretaris Pieter Walraven.

Uit onvrede trekt de RND zich per direct terug uit alle besturen van de KvK. “Wij vinden het teleurstellend dat de RND zich juist nu uit alle KvK-besturen heeft teruggetrokken. We willen juist een dialoog op gang brengen, immers het botert al lange tijd niet”, signaleert KvK-directeur Steens.

Vandaag spreekt de Tweede kamer over de modernisering en de heffingen van de KvK. Op 1 januari gaat de nieuwe wet in waarin staat dat de Kamers efficiënter moeten opereren.

MKB Nederland deelt de kritiek van de RND grotendeels. “We houden de KvK nauwlettend in de gaten zodra de nieuwe wet van kracht is. De reorganisatie en wetswijziging moeten juist voordelen opleveren”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!