Virus treft dierenwinkel Hoogeveen

Tientallen mensen zijn maandag ziek geworden in een pas geopende dierenwinkel in Hoogeveen. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn er geen bewijzen dat de gezondheidsklachten veroorzaakt zijn door een biologische besmetting.

Dat heeft burgemeester Willem Urlings in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt. Volgens het RIVM is ook geen gevaar voor besmetting.

Het gebied rond het dierencentrum Annan Animal Centrum aan de Parmentierstraat in Hoogeveen is inmiddels vrijgegeven. De 77 personen die zich in de omgeving van het dierencentrum bevonden en maandagavond in quarantaine waren gehouden, mochten dinsdagochtend rond één uur weer naar huis. Zij hadden geen klachten.

De precieze oorzaak van het onwel worden van de mensen in het dierencentrum is nog niet duidelijk. Het RIVM vermoedt dat het gaat om een chemische besmetting, maar kan dat vermoeden nog niet hard maken. De dierenwinkel is tot nader orde gesloten en wordt onderzocht. De gemeente vraagt mensen in de omgeving van de Parmentierstraat die toch klachten ondervinden, zich direct te melden bij de centrale huisartsenpost.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!