Ahold claimt half miljard van oud-bestuurder

Ahold stelt oud-bestuurder Jim Miller aansprakelijk voor zijn rol in het boekhoudschandaal bij US Foodservice uit 2003. Het bedrijf wil een half miljard dollar hebben van de oud topman. Het is de grootste claim van een Nederlands bedrijf tegen een voormalig bestuurslid ooit. Dit meldde RTL-Z woensdag op zijn website op basis van juridische documenten.

Ahold gaf in een reactie aan dat op 26 november een zaak dient tegen Miller, maar wilde inhoudelijk niet op de zaken ingaan. “We zijn bezig ons voor te bereiden, meer kan ik er niet over zeggen”, aldus een woordvoerder.

Miller was de topman bij US Foodservice, het groothandelsbedrijf van Ahold waar gesjoemel met de cijfers leidde tot het boekhoudschandaal dat Ahold aan de rand van de afgrond bracht. Het supermarktconcern heeft volgens RTL-Z de rol van Miller in het boekhoudschandaal door deskundigen laten onderzoeken, hetgeen nadelig voor de Amerikaan uitpakte. Andere deskundigen becijferden vervolgens de schade die aan Miller is toe te rekenen: een half miljard dollar.

Het is niet zeker of het daadwerkelijk tot een rechtszaak komt. Beide partijen kunnen nog een laatste poging doen om tot een schikking te komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!