H&M gebruikt ‘fout' katoen

Kledingketen Hennis & Mauritz gebruikt voor de vervaardiging van haar kleding katoen waarbij kinderarbeid aan te pas komt. Het katoen is afkomstig uit Oezbekistan. Dat blijkt uit een reportage van het Zweedse actualiteitenprogramma Agenda, zo meldt FashionUnited.nl.

Henrik Lampa, bij H&M verantwoordelijk voor milieuzaken, was te gast in het programma. Hij gaf daarin aan dat bekend is dat in Oezbekistan kinderarbeid een probleem is en dat hij weet dat zijn bedrijf katoen uit dat land gebruikt.

Lampa verklaarde dat hij zijn producenten kan aanraden geen katoen uit het land te gebruiken, maar dat H&M daar feitelijk weinig tot geen invloed op heeft. Ook gaf hij toe dat het gebruik van dergelijk ‘besmet' katoen tegen de interne reglementen is van H&M, waarin staat dat H&M probeert kinderarbeid te bannen, maar hij zei ook dat het onmogelijk is dat volledig te bewerkstelligen.

Het programma Agenda gebruikte voor zijn reportage waarschijnlijk beelden uit een BBC documentaire over katoenplantages in Oezbekistan die de omroep enkele weken geleden uitzond. De redactie van Agenda ontdekte dat H&M een van de afnemers van deze katoen uit Oezbekistan is. Na de uitzending is in Zweden een hausse aan media-aandacht ontstaan. Vrijwel alle Zweedse dagbladen besteedden deze week aandacht aan de zaak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!