Recordaantal pinbetalingen voor kerst

In het laatste weekeinde voor kerst is in Nederland een recordaantal betalingstransacties uitgevoerd. Op zondag werd er 3,2 miljoen keer gepind tegenover 2,6 miljoen op dezelfde zondag vorig jaar. Dat stelt Equens, het voormalige Interpay.

Het recordaantal betalingstransacties op één dag werd zaterdag verbroken. In Nederland werden toen meer dan negen miljoen betalingen met bank-, giropas of creditcard gedaan. Op de koopzondag voor Sinterklaas werden 1,8 miljoen transacties geboekt.

Eerder werd het aantal transacties voor de laatste zondag voor kerst op 1,7 miljoen geschat. "Er is nu nog een maandag tussen de zondag en de kerst, dus zou je verwachten dat mensen hun aankopen tot morgen uitstellen. Maar misschien dat ze door het goede weer toch vandaag op pad zijn gegaan", zegt een woordvoerder van Equens.

Vorig jaar werden op de zaterdag voor kerst 8,9 miljoen transacties via Equens uitgevoerd. Niet alle transacties verlopen via het bedrijf. "Maar Equens is wel veruit de grootste", aldus de woordvoerder.

Het drukste moment was zaterdag tussen 14.30 en 15.00 uur. "Toen hadden we 357 transacties per seconde", zegt de woordvoerder. Bij een normale zaterdag verwerkt het bedrijf zo'n 238 betaalopdrachten per seconde. Het bedrijf kan nu nog gedurende langere tijd maximaal 405 transacties per seconde uitvoeren.

"Vijfhonderd per seconde kan ook, maar dat houden we niet lang vol." De capaciteit wordt volgens de woordvoerder voortdurend aangepast. "In 1990 hadden we nog twintig miljoen betaalopdrachten over het hele jaar. Nu zijn dat er meer dan 1,5 miljard."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!