‘Oliebollen dit jaar van betere kwaliteit’

Oliebollenbakkers hebben dit jaar beter hun best gedaan op oliebollen. Dat blijkt uit de jaarlijkse oliebollentest die het Algemeen Dagblad vrijdag heeft gepubliceerd. De helft van de 85 onderzochte verkooppunten krijgt dit keer een voldoende.

Vorig jaar leverden twee van de drie bakkers nog oliebollen die kwalitatief onder de maat waren. De ranglijst wordt aangevoerd door Meesterbakker Van Maanen uit Katwijk aan Zee.

Hoewel de verkooppunten er beter van afkomen dan in 2006, blijft het volgens de test zoeken naar een echt goede oliebol. Slechts tien van de 85 bakkers komen in aanmerking voor het cijfer acht of hoger.

"Het blijft opmerkelijk hoeveel kaf er ook nu weer tussen het koren zit", stelt Bob Cramwinckel, directeur van het smaakonderzoeksbureau CSO. "Je hebt uitschieters naar boven, maar toch vooral naar beneden. Het bakken van een goede oliebol is een kunst die lang niet iedereen is gegeven."

De winnende oliebol van Meesterbakker Van Maanen wordt omgeschreven als "een superbol". Het bedrijf levert de oliebollen aan 48 filialen in de Bollenstreek, regio Leiden, Haaglanden en Haarlemmermeer. Van Maanen kwam ook in 2001 al eens als beste uit de bus. De winnaar van de test maakt deze week 600 duizend 'superbollen'. "We hebben een royale capaciteit en doen gewoon zoals we altijd doen. Als ze op zijn, zijn ze op", aldus algemeen directeur Henk Jan van Maanen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!