‘Pompshop geen concurrent cafetaria’

Pompshops vormen geen bedreiging voor cafetaria's. Dat stellen enkele deskundigen, waaronder Henri Froeling, directeur van Bakerstreet, in vakblad SnackKoerier.

Nederlanders hebben geen behoefte aan afhaalmaaltijden bij een pompstation, omdat zo’n maaltijd in de ogen van de consument geen volwaardig avondeten is. Als een Nederlander al een goede maaltijd onderweg gebruikt, dan zou de keuze eerder op een wegrestaurant vallen.

Het zou voor veel pompshops dan ook een risicovolle investering zijn afhaalmaaltijden te gaan verkopen; vaak is er niet genoeg tijd en ruimte. Een ander praktisch probleem is het personeel. Vaak werkt er 's avonds maar één werknemer in een pompshop, achter verplicht kogelvrijglas. Een extra persoon te werk stellen is een vaak niet rendabele investering.

De moeilijke tijden voor cafetaria`s zijn dan ook niet te wijten aan de concurrentie van pompstations, maar aan de eigen organisatie, stelt Froeling. De cafetariabranche heeft volgens hem nog te maken met een 'vet' imago, en omdat imago te doorbreken zijn veel 'innovatieve plannen' nodig. Veel cafetaria`s laten op dit gebied echter veel kansen liggen, aldus Froeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!