Siervuurwerk populairder dan knallers

Consumenten lijken dit jaar de voorkeur te geven aan het zwaardere siervuurwerk boven knalvuurwerk. Dat komt vooral doordat mensen vaker geld bij elkaar leggen en daarvan duurder vuurwerk kopen, zegt de Raad Nederlandse Detailhandel. De vuurwerkverkoop is vrijdagochtend van start gegaan en duurt tot en met vandaag.

Volgens Branchevereniging Consumentenvuurwerk Nederland (BCN) is het niet drukker dan in andere jaren. Wel stemt het gunstige weer de klanten vrolijk en draagt dat naar verwachting bij aan hogere verkoopcijfers vergeleken met vorig jaar. De 1400 legale vuurwerkhandelaren telden toen een omzet van zestig miljoen euro. BCN verwacht dat dit jaar tien procent meer wordt omgezet.

De Raad Nederlandse Detailhandel gokt op wederom zestig miljoen euro. Twee derde daarvan is via internet besteld. De raad ziet mensen die hun geld in een pot hebben gestopt vooral zogenoemde cakeboxen kopen, waarin vijfhonderd gram kruit zit. Dit jaar is het tweede jaar dat een dergelijke hoeveelheid kruit mag worden verwerkt. Voorheen was 250 gram het maximum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!