HEMA-restaurants op de schop

Warenhuisketen HEMA gaat al haar 161 HEMA-restaurants vernieuwen. Dat schrijft het Brabants Dagblad. De HEMA-rookworst en -tompouce blijven, maar voor een portie friet en kroketten is geen plaats meer.

De formule wil in de vernieuwde eetgelegenheden meer nadruk leggen op de gezondheidstrend. Zo komen onder meer verse vruchtensappen, smoothies en salades in het assortiment. Ook wordt gedacht aan een tostini geitenkaas met dressing en walnoten, een broodje Surinaamse kip met ei en gerookte kip met een mosterddressing en rucola.

“HEMA staat bekend om zijn functionele, mooi vormgegeven producten. Maar de restaurants bleven een beetje achter bij het innovatieve imago”, zegt een woordvoerder van de warenhuisketen. Daarom is het volgens Rob Heesen, concernmanager food en horeca van het bedrijf, hoog tijd om het roer om te gooien en lijkt het de formule La Place een beetje te willen volgen.

Wel is HEMA naar eigen zeggen prijsbewuster dan bijvoorbeeld La Place. “Een kopje koffie kost bij de HEMA niet meer dan 1,50 euro, bij La Place 1,90. Een goeie kop koffie, voor een goeie prijs. Daar is veel behoefte aan”, denkt Heesen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!