Free Record Shop ziet omzet groeien

Free Record Shop heeft een goed eerste kwartaal van het huidige boekjaar gedraaid. De omzet van de belangrijkste productgroepen (cd, dvd, games en hardware) nam toe met zo’n twintig procent. Dat heeft de multimediaketen maandag bekendgemaakt.

Alle productgroepen hebben in de afgelopen drie maanden een aanzienlijke groei laten zien, zo stelt Free Record Shop in een persbericht. Zowel het aantal klanten als de gemiddelde besteding was ruim hoger dan vorig jaar.

Grootste stijgers zijn de productgroepen games en hardware. Consoles zoals de Nintendo Wii, PlayStation 3 en Nintendo DS Lite zorgden ervoor dat de omzet van hardwareproducten met ruim 150 procent steeg ten opzichte van de omzet van het jaar ervoor.

Opmerkelijk is de omzetgroei in de productgroep muziek. Onder andere de nieuwe releases van André Hazes, Anouk en Paul de Leeuw zorgden voor de omzetplus. De hogere dvd-verkoop werd gestimuleerd door kaskrakers als Pirates of the Caribbean 3, de animatiefilm Ratatouille en televisieseries zoals Gooische Vrouwen en Prison Break.

Free Record Shop verwacht de groei dit boekjaar, lopend tot 30 september 2008, door te zetten.

Klik hier voor het persbericht

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!