Ruzie over toekomst pinnen

Winkeliers en banken staan lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de toekomst van de pinbetaling. Volgens het Platform Detailhandel Nederland willen de banken geen pintoepassing op de nieuwe EMV-chip, die de komende jaren de oude magneetstrip op bankpasjes vervangt. De banken zouden de Europese betaaloplossing van Mastercard en Visa prefereren boven het Nederlandse pinsysteem.

Volgens Ilya Bruggeman, secretaris betalingsverkeer van het Platform, hebben banken al besloten dat er voor het pinnen geen toekomst meer is. Dit vanwege de komst van de Europese betaalzone (SEPA), die vanaf dit jaar de verschillende nationale betaalproducten moet gaan vervangen. Alleen Mastercard (Maestro) en Visa (V-Pay) beschikken over een internationaal betalingsproduct, en vanuit diverse hoeken is de vrees uitgesproken dat het goedkope Nederlandse betalingsverkeer een stuk duurder wordt, als een van deze partijen de markt volledig in handen krijgt.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wordt begin volgend jaar gekeken in hoeverre Maestro en V-Pay geaccepteerd zijn. Op basis hiervan wordt bekeken of er al dan niet een pintoepassing op de EMV-chip komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!