Gezocht: franchiseformules voor Siberië

Oud Laurus-directeur Jan te Riele roept Nederlandse ondernemers op hun franchiseformules te exporteren naar Siberië. In steden als Perm, Ufa en Jekaterinenburg is vooral behoefte aan ‘Blokkers en HEMA-achtige winkels’, stelt Te Riele in Het Financieele Dagblad. “De aanwezigheid van een grote middenklasse, die behoefte heeft aan betaalbare producten, garandeert succes.”

Vijf jaar terug opende Te Riele een advieskantoor voor plaatselijke retailers. Hij noemt het ‘de move van mijn leven’. “De Russen missen de logistieke ervaring en de assortimentskennis zelf succesvolle winkelketens op te zetten. Zaken als serviceverlening, prijsstelling en personeelsbeleid, daar zijn ze niet zo sterk in. Daar moet je ze bij begeleiden en daar heb ik veel klanten mee verdiend.”

In maart houdt Ter Riele een franchisebeurs met de Russische handelsvereniging en de EVD, een Nederlands organisatie ter bevordering van internationaal ondernemen. “We mikken op zo'n 520 bedrijven om er uiteindelijk vijftien á 25 geïnteresseerd te krijgen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!