Veel ‘fout’ hout in Nederland

De Nederlandse bouwmarkten en tuincentra liggen nog steeds vol met illegaal gekapt hout. Dat blijkt uit onderzoek van het Wereld Natuurfonds (WNF), Greenpeace en Milieudefensie. Volgens de milieuorganisaties is de helft van het tropische hout dat Nederland invoert afkomstig van illegale kap.

De koepelorganisatie van houtimporteurs VVNH en het ministerie van Landbouw erkennen dat een deel van het tropisch hout op de Nederlandse markt illegaal gekapt is, maar hoeveel het precies is, durven ze niet te zeggen. De import van illegaal gekapt hout is volgens het ministerie van Landbouw zelfs niet eens verboden.

Milieudefensie en Greenpeace publiceerden in december 2007 een onderzoek naar de handel in illegaal gekapt merbauhout, dat in Nederland op grote schaal wordt gebruikt voor vloeren en kozijnen. Uit dat onderzoek bleek dat in Nederland veel illegaal gekapt merbauhout wordt geïmporteerd. Volgens de milieuorganisaties komt het hout uit Indonesië, waar 80 tot 90 procent illegaal wordt gekapt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!