RetailTrends beste vakblad 2008

RetailTrends is vorige week uitgeroepen tot het beste vakblad van Nederland. Samen met vier andere titels was het blad genomineerd voor de LOF Prijs voor Vakinformatie 2008. Deze prijs wordt jaarlijks door het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) toegekend aan een uitgave op het gebied van vak- en wetenschappelijke informatie.

RetailTrends, met Marcel ten Holte aan het roer, werd al eerder genomineerd, namelijk voor de LOF Innovatieprijs 2006. Nu, twee jaar later, weet de uitgever met zijn team de LOF Prijs voor Vakinformatie in de wacht te slepen. De jury over RetailTrends: ‘De gelanceerde titel is nog steeds relatief jong, maar tegelijkertijd ook compleet volwassen geworden’. Het blad excelleert volgens de jury op alle relevante punten: ‘Eigenzinnig en karakteristiek fysiek formaat; mooi en kwaliteit uitstralend papier; een zowel functionele als mooie vormgeving; een goede mix van genres, zoals nieuws, achtergrond, reportage, interview, en heel veel feiten en cijfers; en daaruit voortvloeiend een voortreffelijk bladritme. En een inhoud die kwalitatief simpelweg overtuigt. Plus natuurlijk het zakelijk succes dat deze titel uitstraalt: tegen de tijdgeest in is het exploitatiemodel gestoeld op een substantiële betáálde oplage. Opvallend is ook het grote aantal advertenties; de dynamiek van deze titel blijkt verder uit veelvuldige deelname in allerlei zakelijke evenementen’, is in het juryrapport te lezen.

De andere genomineerden waren InCT (Letter & Geest), Praktijkblad Ondernemingsraad + ORnet (Reed Business), SCM Supply Chain Magazine (Springer Uitgeverij) en Sprout (VNU Media). RetailTrends werd voor de eerste maal uitgegeven in september 2004 en verschijnt twaalf keer per jaar. Het blad profileert zich als informatiebron voor professionals in retail en is brancheoverkoepelend. Sinds 2007 is het portfolio uitgebreid met de vaktitel LeisureTrends. Dit is een brancheoverkoepelend blad voor professionals in de leisuresector, dat wil informeren en inspireren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!