Schuitema richt vizier op fusie

Schuitema richt het vizier op overnames van of fusies met supermarktketens in Nederland. Een fusie met Super de Boer of Plus lijkt reëel, nu Ahold het meerderheidsbelang in Schuitema zal verkopen. “Het is een logische gedachte, maar nog niet aan de orde”, aldus Schuitema-topman Bert Roetert in een interview met het ANP, zo meldt vakblad voor de supermarktbranche Distrifood.

Fusiebesprekingen worden mogelijk als de aangekondigde verkoop van het meerderheidsbelang door Ahold aan CVC Capital doorgaat. Ahold is bereid zijn belang in de tweede supermarktketen van Nederland op te geven in ruil voor 50 tot 75 eigen C1000-winkels en een bedrag in contanten. De Schuitema-topman is vol vertrouwen dat de onderhandelingen met Ahold en CVC goed zullen verlopen. “We zijn opgetogen en denken dat de deal gaat lukken.”

“Als de deal met Ahold en CVC rond is, kunnen we vanuit onze positie als nummer twee in de supermarktbranche gaan opereren om te groeien. Dan kunnen we met open vizier meedoen met de consolidatieslag in de supermarktsector en weer kijken naar overnames of fusies”, aldus Roetert. In de branche wordt al langere tijd aangenomen dat het vroeg of laat tot fusiebesprekingen tussen Schuitema, Super de Boer en of Plus gaat komen. Volgens Roetert is van een specifieke overname- of fusiekandidaat nog geen sprake, maar de topman zegt niets uit te sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!