Bod op S&N vandaag verwacht

Heineken, Carlsberg en Scottish & Newcastle (S&N) hebben gisteren tot in de late uurtjes onderhandeld over een bod op de Britse brouwer. Analisten verwachten dat het consortium de deadline van het Britse Takeover Panel zal halen en vandaag voor 13.00 uur Nederlandse tijd met een bod op de proppen komt.

Tijdens het boekenonderzoek zouden Carlsberg en Heineken op een onaangename verrassing zijn gestuit, zo meldde de Britse zakenkrant Financial Times gisteren. Sommige aannames over waar de winst wordt gemaakt door S&N zouden niet kloppen. Analisten vermoeden dat winsten van het Franse Kronenbourg aan de Britse tak werden toegeschreven. Niet leuk voor Heineken, die na een overname onder meer het Britse deel krijgt.

Met het bekendmaken van een formeel bod is het spel nog niet gedaan. Concurrenten als AnheuserBusch, Inbev, SABMiller, Asahi en Kirin kijken met argusogen naar Londen en de kans op een biedingstrijd rond S&N is niet uitgesloten. Beleggers zijn nog niet overtuigd van een formeel bod van 800 pence. De koers van S&N kwam gisteren niet verder dan 735 pence.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!