Halal cosmetica ook in Nederland

Na halal voedsel en halal bankieren is het nu de beurt aan halal cosmetica. In het Midden Oosten vliegt de halal shampoo en douchegel over de toonbank, en als het aan initiatiefnemers Pascalle en Abdellatif Driouech uit Lelystad ligt, gaat dit in Nederland ook gebeuren. Drie jaar geleden ontstond bij hen het idee voor een eigen halal cosmeticalijn. “We bedachten het tijdens de ramadan. We waren in een drogisterij weer druk bezig met etiketten lezen: kijken op de ingrediëntenlijst of er geen alcohol of dierlijke producten in zaten”, begint Pascalle Driouech. “Toen zeiden we tegen elkaar: wat zou het makkelijk zijn als je het gewoon zo kon pakken.”

Het idee was er, maar de ontwikkeling van zo’n nieuw product bleek nog niet zo makkelijk. “Halal eten kent iedereen, maar voor halal cosmetica moesten we veel uitzoeken”, vertelt Driouech. Halal cosmetica mag geen alcohol, dierlijke inhoudsstoffen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevatten. Ook micro-organismen die vernietigd zijn met behulp van radioactieve straling zijn uit den boze.

In het Midden-Oosten is ruim een kwart van alle verkochte cosmetica halal, zo blijkt uit cijfers van cosmeticaorganisatie Biz Com. Consumenten worden zich steeds bewuster van de ingrediënten en productiewijze. “In Europa gaan we hetzelfde zien”, verwacht beauty-trendwatcher Mirna van Donselaar van Cosmetitext. “In Nederland is een op de vijftien mensen moslim en er zijn zo’n 50 duizend etnische ondernemers; je kunt je dus wel voorstellen dat dit een potentieel winstgevende doelgroep is. Plus: de nieuwe generatie moslims is kritisch en heeft geld over voor dit soort producten”, stelt Van Donselaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!