Nederlanders kochten ruim 1,3 miljoen fietsen

Nederland blijft een echt fietsland. Vorig jaar werden ruim 1,35 miljoen nieuwe fietsen aangeschaft, ongeveer twee procent meer in vergelijking met 2006. Dat zegt de RAI Vereniging op basis van de verkoopcijfers van de eerste drie kwartalen van 2007 en een raming van de verkoop in de laatste drie maanden. De cijfers werden bekendgemaakt tijdens de vakbeurs FietsVak 2008, die van zondag tot en met dinsdag plaats heeft in het Autotron in Rosmalen.

Nederlanders zijn volgens de RAI vereniging steeds meer bereid flink de portefeuille te trekken voor een nieuw rijwiel. Vorig jaar steeg het gemiddelde aankoopbedrag voor een nieuwe fiets naar 602 euro, tegen 550 euro in 2006. Rijwielspecialisten ontvangen gemiddeld 702 euro per fiets van de klant. Daar staat tegenover dat een doorsnee fiets bij branchevreemden, zoals bouwmarkten, weg gaat voor 300 euro.

Recordverkopen werden afgelopen jaar geboekt met de elektrische fiets, die motorische ondersteuning biedt bij het trappen. De grens van 100 duizend verkochte exemplaren werd gepasseerd. Dat betekent een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Voor 2008 verwacht de RAI Vereniging dat de verkoopcijfers een fractie hoger uitpakken dan in 2007. Nederland telt op dit moment circa 18 miljoen fietsen die regelmatig worden gebruikt. In dit cijfer zijn de fietsen op zolders en in andere opslagplaatsen niet meegeteld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!