Uitspraak Ahold-top pas in november

Het gerechtshof in Amsterdam zal pas eind dit jaar uitspraak doen in het hoger beroep tegen vier voormalige Ahold-functionarissen. De inhoudelijke behandeling van de zaak start in juni. Een uitspraak volgt op zijn vroegst begin november. Dit bleek maandag tijdens een zogenoemde regiezitting, zo meldt RTLZ.

In 2006 werden drie van de vier oud-Ahold-bestuurders door de rechtbank veroordeeld wegens valsheid in geschrifte en oplichting van de accountant. Cees van der Hoeven (voormalig bestuursvoorzitter), Michiel Meurs (gewezen financieel directeur) en Jan Andreae (oud-bestuurslid) kregen voorwaardelijke celstraffen en boetes opgelegd. Een Zweedse commissaris, Roland Fahlin, werd vrijgesproken.

De rechtszaak volgde op de bekendmaking van een omvangrijk boekhoudschandaal in 2003. Het openbaar ministerie kondigde na de veroordeling door de rechtbank hoger beroep aan. Justitie vond de opgelegde straffen te laag. De drie voormalige Ahold-bestuurders gingen eveneens in hoger beroep. Zij hopen door het Gerechtshof van alle strafbare feiten te worden vrijgesproken. Geen van de verdachten was maandag aanwezig.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!